Samban perus- ja jatkotason tuntikoreografiat 8.7.

Jälleen on aika julkistaa tuntikävijöiden iloksi heinäkuun sambakoreografioita. Tämänkertaiset koreografiat ovat keskiviikolta 8.7., kun tanssittiin perustason tunnilla Marcíon tahtiin Sallan koreografiaa ja jatkotunnilla Youtube-videosta vaikutteita saanutta Katin koreografiaa. Lisää inspiraatiota ja tyyliä omaan tanssiin voikin hakea suoraan Suingue do Samba -konserttivideolta. Youtube-linkit ja askelkartat löytyvät tuttuun tapaan alempaa. Treeni-iloa!

 

Samban perustaso ke 8.7. klo 18.30-19.25

Intro vapaita lantion kaseja ja pyörittelyä

Kertosäe: kolme askelta eteenpäin o.j. aloittaa, neljännellä askeleella vain v.j. täppi ja v.j. siirtyy taakse (1-4), lantion pyöritykset myötäpäivää, v.j. takana, paino jää vasemmalle jalalle lopussa (5-8). Kolme nopeaa o.j. puolikasta oikealle liikkuen, neljännen puolikkaan tilalla otta vetoaskel o.j. oikealle (1-4). Lantion pyöritykset (myötäpäivää 4kpl) vasemmalle liikkuen (5-6).

Bridge (heihei…): Hidas samba no pé omalla paikalla.

Säkeistä: Samba no pé treeniä, neljä askelta eteen samba no pé:lla taakse neljä kappaletta, tempoa vaihdellen.

Koreografia: Salla

 

Samban jatkotaso ke 8.7. klo 19.30-20.25

Intro odottelua salin vasemmassa laidassa (4 x 8)

Säkeistö: cha cha chaa (ovo), rintamasuunta yleisöön, kädet vasemmalla lonkalla, voimakas kierto lantiossa (1-2) + cha cha chaa (vov), rintamasuunta selin yleisöön, oikea käsi roiskaisee voimakkaasti ylös, ranne roikkuu ja tulee niskan takaa alas, voimakas kerto lantiossa (3-4) + cha cha chaalla nopeasti vastapäivään ympäri (5-6) + 1,5 x samba no pé vasen jalka taakse aloittaen, oj jää taakse, paino jää vasemmalle jalalle eteen, kädet etuviistossa perusaskeleen aikana (ja-7-ja-kaa)

cha cha chaa (ovo) toistuu (1-2) + cha cha chaa (vov) toistuu + 4:llä askeleella nopeasti ympäri vastapäivään (5-ja-6-ja) + askel viereen (7) + hyppy ponnistaen ylös, jalat koko ajan vierekkäin (8)

TOISTUU (samba no pélla ja hypyllä)

4 x nopea sivuttainen samba no pé (oik. sivulle, vas. sivulle, oik. sivulle, vas. sivulle), kyljet joustavat sivulle jalan päälle, kädet kiertävät kasvoja (1-4) + oikea astuu auki oikealle (5) + vasen astuu ristiin yli ja pyörähdetään myötäpäivään ympäri 360 astetta (6) + oikea astuu auki, lantio tekee lantiokahdeksikon oikean puolen, oikea käsi työntää eteen ylös (7) + vasen astuu paikallaan, lantio linjataan keskelle, kädet jatkavat (oikea käsi jatkaa työnnöstä taakse ja vasen käsi siirtyy työntämään yläviistoon) (8)

Oikea käy eturistissä, kädet työntävät vasempaan diagonaaliin, ranteet fleksissä (1) + vasen astuu paikallaan, oikea käsi lähtee nousemaan kaaressa yläkautta kohti oikeaa etudiagonaalia (2) + oikea astuu oikealle auki, oikea käsi jatkaa yläkaarta ja vasen tulee mukaan (3) + vasen jalka astuu täpissä oikean viereen, varpaat oikeaan diagonaaliin, oikea ja vasen käsi päätyvät työntämään oikeaan etuviistoon (4) + vasemman käden avaus hitaasti liukuen vasemmalle, rintakehä kääntyy samalla yleisöön (5-6) + käsi liukuu takaisin ja käännetään itsemme selin yleisöön, kädet tulevat suppuun (7-8)

4 x samba no pé selin (oj eteen), kääntää myötäpäivään yleisöön (1-4) + poseeraus oikea käsi oikealle yläviistoon (5) + vasen astuu paikallaan auki ja ponnistaa (6) + oikean jalan heitto taakse (7) + oikea astuu ristiin vasemmalle (8)

2 x askel auki-ja kiinni nilkkaan, ns. pyyhkäisyt (ja-1-2; ja-3-4) + oikea jalka ottaa vauhtia auki oikealta, oikea käsi auki sivulle (5) + vasen astuu paikallaan (akselijalkana) (6) + oikea kääntää selin vastapäivään (7-8)

Kertosäe: 4 x samba no pé selin + 4 x cha cha chaa liikkuen takaisin vasempaan laitaan (ovo, vov, ovo, vov): ensimmäinen twistaten, toinen hyppien eteen-eteen-eteen, kolmas twistaten, neljäs twistaten, jää selin

4 x samba no pé selin + 2 x cha cha chaa liikkuen oikealle (vov, ovo): ensimmäinen twistaten, toinen hyppien, kääntää yleisöön päin

askeleet yhteen-auki-yhteen-auki-yhteen-auki-yhteen-auki jne.: vasen astuu kiinni, oikea avaa auki oikealle. Vasen käsi koko liikkeen ajan lanteilla tai lantion tasossa, oikea työntää ”takapotkulla” eli avaavan askeleen aikana oikealle yläviistoon, ranne roikkuu

Koreografian sovitus: Kati

Alkuperäinen idea: Music video by Arlindo Cruz performing Suingue de Samba. (C) 2012 Lado A Lado B