Treenimusiikkia ja tiiviskurssimuistoja

Joulukuun 12. päivää vietettiin sambakoulu Império do Papagaion tiloissa zumbaten ja sambaten. 90-minuuttisilla tunneilla oli kummallakin omat teemansa: zumbassa tanssittiin pikkujoulukauden klassikkobiisejä ja joululauluja ja sambassa hikoiltiin samban perusaskeleen eli samba no pén kimpussa. Paikalle saapui parisenkymmentä tanssijaa, joista suurin osa oli harrastanut lajeja aiemminkin. Hyvin ainakin veditte!

Kati ja Salla

Kati ja Salla

Zumba-tunti aloitettiin lämmittelyillä. Ensin tehtiin laajoja liikkeitä, tämän jälkeen nostettiin syke ylös ja lopuksi keskityttiin reisi- ja pohjepainotteiseen treeniin. Kun kaikilla oli lämmin, aloitettiin zumba-, pikkujoulu- ja joulubiisien kimara. Mukana oli perinteisistä lattarilajeista salsa, merengue ja cumbia. Katu- ja karnevaalitansseista tunnille otettiin mukaan reggaetón, dancehall, axé ja soca. Jonkin verran kuultiin myös kuduroa, lattaripoppia ja esimerkiksi rockia.

Samba no pé -tiiviskurssin alussa lämmiteltiin ja tehtiin runsaasti koko kehoa kuormittavaa kehonhuoltoa askelkyykkyjen ja kiertoliikkeiden kautta. Kun samba no pé -lihakset olivat lämpiminä, lähdettiin hiomaan suoraa sivuttaista lantioliikettä ja erilaisia jalkojen linjauksia. Jalkojen linjaus alkoi kävelytreenistä, joka on hitaasti tehtynä aika haastava tasapainotreeni – itse kullekin! Perusaskeleen kohdalla keskityimme erityisesti kylkien käyttöön, ryhtiin, askelluksen rytmiin ja lantion liikkeeseen. Teimme harjoituksia, joissa vaihdettiin samba no pén suuntaa: taakse avaava samba no pé, sivuttainen samba no pé ja puolelta toiselle hyppäävä samba no pé (ns. ojan yli -tyyli). Rytmi löytyi ja vaihdot alkoivat sujua! Tämän jälkeen oli aika tarkastella tyylejä ja miettiä, miten musiikki ja erilaiset instrumentit vaikuttavat tyylin valintaan. Ehdimme treenata sekä pehmeää että terävää tyyliä ja lopputunnista kokeilimme näiden tanssimista kiihtyvään tempoon… Päästiin uskomattoman pitkälle tempossa! Kiitos kaikille osallistujille!

Vuoden viimeisiä viikkoja viedään ja Sambitious siirtyy pienelle joulutauolle. Ensi keväälle on suunnitteilla samba no pé -kurssi Papagaiolla. Ilmoittelemme kurssin ajankohdasta ja sisällöstä vielä lähempänä. Mikäli mielessäsi on kysymys tai toive, kirjoita meille kommentti blogiin tai Facebook-sivullemme, niin yritämme ottaa toiveet huomioon! 🙂 Myös muuta palautetta otamme kiitollisina vastaan. 🙂

Sambitious siirtyy hetkeksi joulutauollle. Nähdään ensi vuonna!

Sambitious siirtyy hetkeksi joulutauolle. Nähdään ensi vuonna!

Energiaruiskeeksi julkaisemme tässä blogipostissa Pikkujoulu-Zumban soittolistan. Aivan kaikkia kappaleita ei löydy internetistä, mutta tässä suurin osa. Biiseistä saa virtaa niin joulusiivoukseen, salikäynnille kuin omaan tanssiinkin. Nauttikaa ja upeaa loppuvuotta kaikille!

Youtube-listan löydät täältä:

Ja tästä Spotify-listan: