Syksyn tunnit ja tiiviskurssit alkavat!

Sambitious-tiimi palailee kesän keikkakuvioista tanssi- ja ryhmäliikuntatunteja ohjaamaan. Viikkotunneista osa on jo käynnistynyt, mutta kursseja alkaa myös syyskuussa. Tervetuloa tanssimaan!

Tässä blogipostissa on tietoa sekä viikkotunneista että lähiviikkojen tiiviskursseista. Osa viikkotunneista on myyty jo loppuun, mutta osalle tunneista voi tulla mukaan myös ilman ennakkoilmoittautumista. 🙂

Are you ready?! ;)

Are you ready?! 😉

VIIKKOTUNNIT

Tunnit sijaitsevat Helsingin alueella ja luvassa on paljon sambaa, mutta myös Zumbaa ja Bailamama 4Venusia. Lisätietoa viikkotunneista ja kurssi-ilmoittautumiset löydät alla olevista linkeistä, tervetuloa mukaan:

www.papagaio.fi
www.easyfit.fi/helsinki-kalasatama/
www.toimela.fi
www.unisport.fi

 

TIIVISKURSSIT

Samban rytmiikka-workshop tanssijoille

Su 28.8. 13-16

Kurssilla perehdytään karnevaalisamban rytmiin tanssin ja erityisesti improvisoidun tanssin näkökulmasta. Tutustumme perussoittimiin soitinnäytteiden avulla sekä kuunnellen että ohjatusti ääninäytteisiin tanssien. Kurssin aikana opit tunnistamaan pääinstrumentit, erottamaan sambasoolon musiikilliset osat toisistaan, reagoimaan osien vaihtumiseen optimaalisella tavalla ja ilmentämään rytmin poikkeamia tanssien (paussi, perusbreikit). Workshopista saat eväitä myös oman batucada-soolosi harjoitteluun ja rakentamiseen musiikillisesta näkökulmasta.

Kurssilla on avoin taso ja pyrimme opettamaan reagointia kunkin kurssilaisen oman tanssitason mukaan kolmen opettajan voimin. Tule rohkeasti mukaan ja avaa korvat samballe kolmen Papagaio-aktiivin ohjauksessa!

Käytämme tunnilla baterian demoamisessa apunamme keväällä 2016 julkaistun Loops Of Delightin ”Samba Enredo Loops” -soitinpakettia. Pakettiin voit tutustua täällä: http://www.loopsofdelight.com/samba-enredo-loops/

Hinnasto:
60 € / 50 € (Papagaion jäsenhinta)

Passista-workshopiin osallistuville PUOLEEN HINTAAN:
30 € / 25 € (Papagaion jäsenhinta)

Ilmoittautuminen: tunnit@sambitious.fi – saat maksuohjeet paluuviestinä.

Sambitious-tiimi Coburgin sambafestareilla kesällä 2016

Sambitious-tiimi Coburgin sambafestareilla kesällä 2016

 

Samban soolotanssin ja esiintymisen workshop

Kaksiosainen kurssi: su 4.9. ja su 11.9. klo 13-16

Tervetuloa syventymään soolotanssin ihmeelliseen maailmaan!

Tällä kahden sunnuntain mittaisella tiiviskurssilla pääset perehtymään improvisoinnin ja soolotanssin, eli niin kutsutun passistatanssin, saloihin sekä opit rakentamaan ihanteellisen passistasoolon batucadaan. Kurssilla harjoitellaan esiintyjälle tärkeitä tanssi- ja esiintymistaitoja kolmen ohjaajan samanaikaisohjauksessa.

Kurssimme on kaksiosainen ja suunnattu erityisesti passista- eli soolotanssikokeeseen valmistautuville sambatanssijoille. Kurssi soveltuu hyvin myös esiintyvien ryhmien tasokokeisiin osallistuville tanssijoille ja esiintyjille, jotka haluavat edistyä vapaassa tanssissa ja esiintymisessä.

Huom. Kurssin osallistujilla on oikeus osallistua Samban rytmiikka-workshop tanssijoille -kurssille su 28.8. klo 13-16 PUOLEEN HINTAAN (30 € / 25 €). Rytmiikkakurssista on hyötyä kaikille, jotka eivät ole soittaneet bateriassa.
Osa 1: Passista’s Essentials, 4.9.2016

Aikataulu:
13-14 Luento
14-16 Tanssitunnit

Ensimmäinen osa workshopistamme on pohjustus ja perusteellinen perehdytys passistan rooliin sambakoululla sekä passistan soolotanssiin. Aloitamme tunnin luennolla, jonka aikana kerromme passistaroolin ja -tanssin ”teoriaa” samalla keskustellen. Sivuamme myös yleisiä esiintymistaitoja ja muita sambakoulu- ja keikkarooleja. Tässä vaiheessa on myös hyvä esittää omia kysymyksiä.

Luennon jälkeen siirrymme itse tanssiosuuteen, jossa käymme perusteellisesti läpi passistasoolon olennaisimmat osat ja tekniikkaa. Treenistä on hyötyä kaikille, jotka tanssivat vapaata batucadaa tai melodista musiikkia lavalla tai tanssikokeessa.

Tavoitteena workshopin päättyessä on se, että jokaisella kurssilaisella on selkeä käsitys passistan roolista sekä hyvästä passistasoolosta. Myös oma silmä itsevarmasta ja mielenkiintoisesta esityksestä on kehittynyt. Treenien jälkeen on mahdollisuus varata seuraavalle sunnuntaille oma soolo- ja palautteensaantiaika (ks. osa 2 alla).

Osa 2: Passista’s show 11.9.2016

Aikataulu:
13-14 Soolot
Ennakkoilmoittautuminen su 4.9. workshopin päätteeksi: oma tanssisoolo + palautetuokio kolmen ohjaajan kanssa. (Huom! Aikataulu voi aikaistua, mikäli sooloja tulee enemmän.)

14-16 Tanssitunnit
Toinen osa workshopistamme on koonti edellisen kerran opeista kurssilaisten omien henkilökohtaisten soolojen muodossa. Soolon voi suunnitella etukäteen, ja se esitetään salissa joko treenivaatteissa tai samba-asu päällä kolmelle ohjaajalle. Esitys voidaan haluttaessa myös videoida tanssijan oman harjoittelun tueksi. Soolon päätteeksi annamme lyhyen suullisen palautteen, jossa arvioimme passistan ja esiintyjän kaikkia tärkeitä perustaitoja. Soolo ei ole pakollinen osa kurssia, mutta suositeltava, mikäli haluaa henkilökohtaista palautetta omasta soolotanssista.

Soolojen päätteksi siirrymme haasteellisempaan soolotanssin tekniikkaan ja syvennymme tarkemmin monipuoliseen kehonkäyttöön sekä rytmisten variaatioiden ilmentämiseen tanssissa.

Hinnasto (sis. 5 h + sooloaika):
90 € / 65 € (Papagaion jäsenhinta)

Ilmoittautuminen: tunnit@sambitious.fi – saat maksuohjeet paluuviestinä.

Soolotanssijoiden eli passistojen asuissa keikalla elokuussa 2016

Soolotanssijoiden eli passistojen asuissa keikalla elokuussa 2016

Tanssillista syksyä, nähdään saleilla ja sambakoululla! 🙂