Sambitious ja kesä 2017: Kesätunnit ja tiiviskurssit tulevat!

Tanssin kevätkausi on sujunut, ei kovin yllättäen, vauhdikkaissa merkeissä. 😉 Osa kursseistamme on jo päättynyt, mutta hikinen jammailu jatkuu vielä erityisesti Zumba-tunneilla ja karnevaalisamban harjoituksissa. Kevät on ollut hektinen, viileä ja täynnä erilaisia tanssiin liittyviä asioita, joita olemme jakaneet enemmän sosiaalisen median kanavillamme Facebookissa ja Instagramissa. Liity ihmeessä mukaan seuraajiin! 🙂 Tulevan neljän viikon suurin ponnistus tulee olemaan Helsinki Samba Carnavaliin valmistautuminen – tästä lisää hieman lähempänä, mutta päivämäärä eli la 10.6. kannattaa laittaa jo kalenteriin, jos värikäs, iloinen, koko perheelle suunnattu ulkoilmatapahtuma Helsingin keskustassa kiinnostaa!

Vaikka kolmen hengen kollektiivimme on vielä tiukasti kiinni omien viikkotuntiensa suunnittelussa ja karnevaalikulkueeseen valmistautumisessa, olemme tietenkin tässä vaiheessa kääntäneet katseet myös elämään karnevaalien jälkeen. 😉 Tänä kesänä päätimme tarjota napakan mutta samaan aikaan suhteellisen laajan kattauksen tunteja kaikille tanssista innostuneille Etu-Töölössä, sambakoulu Império do Papagaion tiloissa. Pääpaino on brasilialaisessa karnevaalisambassa, mutta mukana on myös Zumban ja kehonhuollon tunti kaikille Zumbasta innostuneille. Kaikki aikuisten tunnit ovat ns. drop in -tunteja, joille ei tarvitse ilmoittautua ollenkaan etukäteen, vaan riittää, että saavut paikalle n. 10 min ennen tunnin alkua. Tunnit on jaettu teemoihin niin, että jokainen tunti on ainutkertainen teemallinen kokonaisuutensa, kuin tiiviskurssi, eli milloin tahansa voi hypätä mukaan vailla huolen häivää. Tunneille pääset mukaan kertamaksulla. 🙂

Tämän kesän tunneilla pääset nauttimaan klinikkamaisesta työskentelystä ja tehokkaasta, asian ytimeen asti pureutuvasta opetuksesta, jossa emme unohda hyvää musiikkia, tanssin iloa emmekä kuntoiluakaan. 🙂 Meillä kolmella sormet syyhyävät sen verran, että päätimme toteuttaa valtaosan tunneista kolmen ohjaajan voimin! Näin ollen teillä, tunnin osallistujilla, on ennennäkemättömän hyvä mahdollisuus saada eriytettyä opetusta, juuri sinulle kohdennettua treeniä, palautetta ja myös kannustusta kolmelta kokeneelta samban ammattilaisopelta. Tällaiset tilaisuudet ovat myös meille kultaakin kalliimpia, koska samanaikaisopettamisen mahdollisuudet ovat arjessa todella harvinaisia – joskin äärimmäisen opettavaisia – kuten moni pitkään ammatikseen opettanut huomaa. 🙂 Tulkaa mukaan, niin tehdään yhdessä taikoja niin fyysisesti kuin henkisestikin! <3

Pyrimme ottamaan ensimmäistä kertaa huomioon kaikki ikäkaudet 5-vuotiaasta eläkeikäisiin, aivan kuten normaaleina opetusviikkoinamme kevät- ja syyskausien aikaan. Ohjaajistamme Salla on erikoistunut nimenomaan lasten opetukseen, ja hänellä on kokemusta 4-17 -vuotiaiden lasten ohjaamisesta jo vuodesta 2010 alkaen. Sallan ohella myös Kati on pedagogiikan ammattilainen, joka tekee päätoimisesti työtä lasten ja nuorten parissa. Oli siis jo aikakin varata nuorelle polvelle aikaa kesälukujärjestyksestämme! Lapsille on tarjolla kaksi eri ikätasoa ja tunneilla on kaksi ohjaajaa, jotta opetusta voidaan eriyttää myös ryhmien sisällä. Haluamme tarjota lapsille ja nuorille turvallisen oppimisympäristön, tunteen tutusta ryhmästä ja myös sisältöjen osalta jatkuvuutta, joten lasten tunnit myymme muista tunneista poiketen kurssimuotoisina 4-5 viikon paketteina. Näille tunneille ilmoittaudutaan vapaamuotoisella sähköpostilla, joka lähetetään osoitteeseen tunnit@sambitious.fi. Me opet täällä jo odottelemme, kuinka iso porukka saadaan kasaan ja kuinka paljon ryhmiin tulee tuttuja sambistoja! 🙂

Alta löydät kesätuntiemme täydellisen aikataulun. Näiden tuntien lisäksi meiltä voi tilata yksityisopetusta, virkistyspäiväohjelmaa, juhlaesityksiä ynnä muuta laittamalla sähköpostia osoitteeseen tunnit@sambitious.fi. Kesätunnit pyörivät aikavälillä 13.6.-13.7. – heti karnevaalien jälkeen aloitetaan avaavilla liikkeillä ja kehonhuollolla, sambaa ja Zumbaa unohtamatta. 😉

Sambitious-kesätunnit 2017!

Tunnit aikavälillä 13.6.-13.7.2017 osoitteessa Oksasenkatu 1, Helsinki. Aikuisten tunneille ei ennakkoilmoittautumista. Lasten tunneille ennakkoilmoittautuminen 9.6. mennessä osoitteeseen tunnit@sambitious.fi.

PÄIVITYS: Lasten showsamba -kurssi on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Lasten viidakkosamba toteutuu, mukaan mahtuu vielä! 🙂

Hinnasto:

90-minuuttinen tunti = 15 €

120-minuuttinen tunti = 25 €

Lasten showsamba -kurssi, 9-14 v = 35 € / 50 € (Papagaion jäsen / ei jäsen) PERUTTU

Lasten viidakkosambakurssi, 5-8 v = 35 € / 50 € (Papagaion jäsen / ei jäsen)

 

1. viikko  
 ti 13.6.

 16:45-17:30 Lasten showsamba, 9-14 v PERUTTU

Lasten showsamba-kurssilla opetellaan esiintymisen alkeita tanssin lomassa. Kurssilla keskitytään yhteen haastavaan sarjaan ja haetaan varmuutta tanssin liikkeisiin ja esiintymiseen. Kurssilla kehitetään samban lajinomaisten liikkeiden ydinosaamista, monipuolisia motorisia taitoja, ryhmässä tanssimisen havainnointia ja esiintymisen nautintoa.

Min. osallistujamäärä 5

 

17:30-19.00 Zumba® & kehonhuolto

Hikistä ja hauskaa yksintanssia, tanssijoiden tarpeisiin suunniteltu lihaskunto-osuus ja treenin päätteeksi kehoa avaavat venyttelyt. Virkistystä ja kunnonkohotusta kaikille tanssista ja musiikista innostuneille. Tehokas ja monipuolinen treeni sopii sekä vasta-alkajalle että jo aiemmin harrastaneelle.

 

19:00-20:30 Karnevaalisamba, avoin taso: Groovy Samba 

Rentouden ja liikkuvuuden etsintää karnevaaleilla joranneille ja kaikille muillekin!

Kehonhuoltoa avaten jumit brassirytmein, sambailottelua unohtamatta hikeä!

to 15.6.

17:00-17:45 Lasten viidakkosambakurssi, 5-8 v

Kurssilla opetellaan monipuolisesti brasilialaisia tansseja ja kehitetään rytmiliikunnan perustaitoja. Lapset oppivat hahmottamaan omaa kehoansa ja saavat rohkeutta itseilmaisuun.

Kurssin aikana opetellaan axé-sarja, joka kuvataan kurssin lopuksi muistoksi osallistujille.

Min. osallistujamäärä 5.

 

18:00-20:00 Sambitious-tiiviskurssi: Afro Chique

Edistyneen tason kaksituntinen harjoitus, jossa yhdistetään riolaiseen karnevaalisambaan afrotanssien liikekieltä. Tunnin ohjaajina Sambitious-tiimi, joten tunnin aikana on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen.

 

2. viikko  
 ti 20.6.

 16:45-17:30 Lasten showsamba, 9-14 v PERUTTU

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

17:30-19:00 Zumba® & kehonhuolto

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

19:00-20:30 Karnevaalisamba, avoin taso: Hip Basics

Lantionkäytön supertreeni, jonka aikana käydään perusteellisesti samballe ominaiset lantiotekniikat sekä niiden yhdistämistä luovasti ja monipuolisesti samban eri liikkeisiin. Tunnin päätteeksi tunnet kaikki lantionkäytön perustekniikat ja ymmärrät myös liikkeiden rytmiikkaa.

 

to 22.6.

 Ei tunteja, juhannus

 

3. viikko  
 ti 27.6.

 16:45-17:30 Lasten showsamba, 9-14 v PERUTTU

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

17:30-19:00 Zumba® & kehonhuolto

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

19:00-20:30 Karnevaalisamba, avoin taso: Batucada Groove

 Riehakkaan iloinen batucada-painotteinen tunti, jonka aikana tanssitaan monipuolisesti breikkejä ja muita musiikin kuvioita liikkuen myös salin poikki. Tunnin aikana harjoitellaan myös vauhdikas tanssisarja rumpumusiikkiin. Tunnin päätteeksi tunnet batucadan perusteet ja osaat ilmentää kuulemiasi rytmejä kehollasi.

 

 

to 29.6.

17:00-17:45 Lasten viidakkosambakurssi, 5-8 v

 

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

18:00-20:00 Sambitious-tiiviskurssi: Hip Love

 Edistyneen tason lantiotekniikan workshop, jonka aikana työstetään kolmiulotteista lantionkäyttöä samban olennaisimpien liikkeiden yhteydessä. Lantionkäytön uusimpia tuulia tunnilla edustaa myös vahvasti itämaisesta tanssista vaikutteita saanut trendikäs riolainen tyyli, jossa käännetään lantion liikeratojen suunnat uusiksi. Tunnin ohjaajina Sambitious-tiimi, joten tunnin aikana on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen.

 

4. viikko  
 ti 4.7.

 

16:45-17:30 Lasten showsamba, 9-14 v PERUTTU

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

17:30-19:00 Zumba® & kehonhuolto

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

19:00-20:30 Karnevaalisamba, avoin taso: Samba no pé -klinikka

Harjoitellaan perusaskeleen tekniikkaa, rytmitystä ja askeleen aloitusta ja pysäytystä eri suuntiin. Tunnilla on 3 ohjaajaa, joten tuntilaisilla on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen. Tunnin päätteeksi osaat samba no pén perusteet.

 

 

to 6.7.

17:00-17:45 Lasten viidakkosambakurssi, 5-8 v

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

18:00-20:00 Sambitious-tiiviskurssi: Stilettosamba Fusion

 Edistyneen tason koreografiatunti, jonka aikana haetaan modernia ja leikkisää lähestymistapaa samban tanssimiseen. Tällä tunnilla haetaan se täydellinen tanssiasento, harjoitellaan taitavaa korkokengillä tanssimista ja hiotaan jalkatekniikkaa sekä poseerauksia. Opit myös tyylikkäät päänheilautukset! Tunnin ohjaajina Sambitious-tiimi, joten tunnin aikana on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen.

 

5. viikko
ti 11.7.

 

16:45-17:30 Lasten showsamba, 9-14 v PERUTTU

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

17:30-19:00 Zumba® & kehonhuolto

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

19:00-20:30 Karnevaalisamba, avoin taso: Improvisaatiota & Lavakarismaa

Tunnilla yhdistellään tarkkoja koreografialiikkeitä luovaan tajunnan virtaa -tanssimiseen, jolloin samban tanssimiseen saadaan rentoutta ja läsnäoloa.

Tunnin päätteeksi osaat yhdistellä koreografioituja osia omaan vapaaseen tanssimiseesi.

 

to 13.7.

17:00-17:45 Lasten viidakkosambakurssi, 5-8 v

Ks. Edellisen tunnin kuvaus

 

18:00-20:00 Sambitious-tiiviskurssi: Samba no pé Master class

 Edistyneen tason kokonaisvaltainen tekninen tehotreeni, jonka aikana käydään läpi kansainvälisesti tunnettuja jalkakuvioita ja askelsarjoja, yhdistäen niitä monipuolisesti musiikkiin. Samba no pé hiotaan tämän kurssin aikana riolaiselle tasolle! Tunnin ohjaajina Sambitious-tiimi, joten tunnin aikana on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen.

 

Tervetuloa tunneille ja hyvää karnevaalivalmistautumista sambistoille ympäri Suomen! Mikäli haluat lisätietoa ja päästä mukaan tunnelmaan, liity sähköpostilistallemme klikkaamalla aivan sivun alalaidassa, mustalla pohjalla olevaa laatikkoa ja seuraa meitä myös somessa:

Facebook

Instagram